Over Esther

Misschien ben je op Instagram de_Massagecoach al tegengekomen of heb je mij opgezocht omdat iemand je tipte. Ongetwijfeld ben je op deze pagina gekomen omdat je meer over mij wilt weten.

Over Esther

Misschien ben je me tegengekomen op social media of heb je mij opgezocht omdat iemand je tipte. Ongetwijfeld ben je op deze pagina gekomen omdat je meer over mij wilt weten.

Ik deel graag mijn persoonlijke verhaal met je.

De gebeurtenis die mijn leven veranderde…

Dertien februari 2017,  kreeg ik de diagnose borstkanker. BOEM, zomaar uit het niets.  Ik was nog net geen 42 jaar, sportief, leefde bewust en stond midden in het leven, met twee jonge kinderen. De soort kanker die ik had, was een agressieve soort en moest ook agressief behandeld worden. De hele batterij aan behandelingen volgde en ik stond lange tijd in de overlevingsstand. Deze periode heeft mijn leven op een heel ander spoor gezet. Ik grapte wel eens dat er een Esther 2.0 tevoorschijn is gekomen. Deze Esther 2.0 werd moedig, wilde bloeien en verbinden.

On hold

In de drukte van mijn bestaan zette de kanker mijn leven compleet ‘on hold’. Voor mijn gevoel kon ik niet meer gewoon meedoen met het gewone leven, ik leefde voor mijn gevoel in parallelle wereld, de wereld van ziek zijn met levensreddende behandelingen en operaties. Mijn lichaam en geest waren uitgeput.

Door deze periode van ziekte werd ik teruggeworpen op mijzelf en mijn veerkracht. Ik krabbelde na een tijdje  weer op en pakte mijn werk als gecertificeerd coach weer op.

Ik merkte al snel dat ik de echte zingeving miste. De omgeving was hetzelfde gebleven, ik was veranderd. Ik wilde meer verdieping, mezelf beter leren kennen en niet meer ‘overleven’. Mijn interesse in het holisme is hier ontstaan.

Luister naar het fluisteren van je lichaam zodat het niet hoeft te schreeuwen

Esther 2.0 – herstel na ziekte

In 2022 ben ik gestart met de jaaropleiding tot holistisch masseur bij Esoterra in Bilthoven.  Het was alsof mijn hart openging en het masseren voelde als ‘thuiskomen’. Ik leerde naar mijzelf en mijn omgeving kijken met een holistische bril. Ik verdiepte me, onder begeleiding, in mijn psyche, zocht manieren om te kunnen ontspannen en liet me inspireren.

Ik was officieel van de ‘snelrijdende’ trein afgesprongen en dat voelde en voelt goed.  Ik besloot om mijn twee passies,  masseren en coachen, in mijn bedrijf samen te laten komen.  De Massagecoach was een feit.

Nooit meer

In de herstelperiode na mijn ziekte heb ik met mijzelf afgesproken dat ik nooit meer de signalen van mijn lichaam ga negeren. En dat lukt steeds beter.

Als ik beter naar mijn lijf had geluisterd, nog beter voor mezelf had gezorgd, had ik misschien niet door zulke diepe dalen hoeven te gaan.

Als je wilt luisteren naar je lichaam, moet je de signalen wel eerst voelen en deze vanuit ontspanning leren begrijpen.  En dat is precies wat ik jou met mijn massages en coachingstraject te bieden heb.

Genoeg over mij. Wie ben jij?

Na het lezen van dit bovenstaande stuk heb je best een beeld gekregen bij wie ik ben. Ik ben natuurlijk ook heel nieuwsgierig naar jou en wat ik voor jou kan betekenen. Verlang je ook naar meer rust in je hoofd en meer ontspanning in je lijf, beter slapen,  meer tijd voor jezelf,  meer regie over je persoonlijke en zakelijke leven?

Heb je het gevoel dat ik wat voor je kan betekenen? Neem dan zeker contact met me op. De Massagecoach staat ook voor jou klaar.

Wat mensen zeggen